Liviu Dragnea, despre procurorii care nu îndeplinesc condițiile legale: Unde ies, ies pe drumuri? Pleacă pe drumuri?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că a văzut textul final al ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei în Monitorul Oficial şi nu a discutat pe text cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader. Dragnea a precizat, însă, că este de acord cu argumentele aduse în spațiul public de ministrul justiției. 

“Fiecare e liber să atace acea ordonanță. Din câte am înțeles, domnul Toader s-a dus la CSM să aibă o discuție cu cei de acolo. Ordonanța are la bază observații din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția. Există o susținere largă ca, la structurile superioare din Parchetul General, să fie totuși procurori cu experiență. Din ce am înțeles de la domnul Toader  – și sunt de acord cu argumentele sale expuse public –  s-a intenționat că nivelul de experiență profesională pentru procurorii din aceste unități de elită să fie mai mare. (…)Am văzut un text al ordonanței publicat pe un site celebru și am văzut textul final al ordonanței publicat în Monitorul Oficial. Cu domnul Toader nu am făcut texte de ordonanță, am discutat  despre raportul preliminar al Comisiei de la Veneția și despre solicitările de atunci”, a spus Liviu Dragnea. 

Întrebat ce se întâmplă cu procurorii care nu mai îndeplinesc criteriile de vechime, Dragnea a spus: “Ies pe drumuri, unde pleacă, pleacă pe drumuri? (…)  Domnul Toader a considerat că trebuie să fie de 10 ani (nivelul de experiență al procurorilor din Parchetele superioare – n.r.)”.

Chestionat cu privire la posibilitatea de a se aplica pentru viitor prevederile ce vizează criteriile de vechime a procurorilor DIICOT, DNA, PG, Liviu Dragnea a răspuns: “Probabil că se discută la CSM”.

R.D.

NICIUN COMENTARIU