0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 21:02
No menu items!

Liviu Dragnea cere din nou să fie eliberat: ”Cu decență și demnitate mi-am dus pedeapsa”

spot_img

Tribunalul Giurgiu judecă, joi, cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova, unde este în prezent încarcerat.

Liviu Dragnea le-a cerut judecătorilor să îi admită cererea de eliberare condiționată.

”Am constatat din motivarea pe fond că eu am toate criteriile îndeplinite și nu pot fi eliberat, cum vine asta? Singura problemă e că am dat acel interviu cu instalația din penitenciar și chiar am avut o pedeapsă suplimentară. Nu puteam să am un comportament diferit față de cel avut dinainte de a ajunge aici. Cu decență și demnitate mi-am dus pedeapsa. Am muncit zilnic când mi s-a permis, am fost la cursuri, lunar am primit recompense, inclusiv iunie, iulie. Vă rog să judecați conform legii și să admiteți cererea de eliberare condiționată” a fost declarația lui Liviu Dragnea în fața judecătorilor.

Mai mult, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a susținut că acesta a participat la activități religioase, iar o revistă a fost redactată la insistenţele sale.

“Sentinţa fondului e nelegală şi mă refer la aspectele dreptului european. Acea fracţie de două treimi este de foarte mult timp împlinită, la sfârşitul lunii februarie. Instanța fondului trebuia să aibă în vedere avizul comisiei de liberări din penitenciar. Nu s-a ținut cont că a avut o conduită bună, o atitudine corectă, decentă față de personalul unității, că a prestat activități lucrative”, a spus avocata.

La sfârșitul audierilor, instanța a rămas în pronunțare.

                                                                                                                   Adina Silav