11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:39

Liviu Dragnea: Ceea ce s-a crezut până acum a fost o confuzie!

spot_img

Liderul PSD „desfiinţează” mitul numărătorii paralele

Liviu Dragnea_SZ

Liderul liberal Crin Antonescu a fost subiectul favorit al glumelor de pe holurile sediului central al PSD cu mai bine de 12 ore înainte de aflarea rezultatelor oficiale ale votului de duminică.

Tirada a debutat public cu mai bine de o oră înainte ca televiziunile să difuzeze cele patru sondaje comandate special pentru europarlamentare şi în care PSD este câştigător cu peste 40% procente, în timp ce PNL adjudecă mult sub pragul promis „demisiei” de Crin Antonescu (20%). Chiar şi aşa, liderii PSD făcut linişte pe durata speechului televizat al fostului colaborator, devenit rival.

Un jurnalist de la unul dintre posturile de ştiri i-a cerut, duminică seara, prim-vicepreşedintelui PSD Liviu Dragnea estimările partidului cu privire la rezultatul votului. Jurnalistul a insistat: „Neoficial!”. Liviu Dragnea, trimis în judecată sub acuzaţia că şi-a folosit influenţa ca să obţină cvorum la referendumul pentru suspendarea preşedintelui din urmă cu doi ani, a negat că la partid ar fi existat vreodată numărătoare paralelă. „Noi nu avem astfel de informaţii. Niciodată nu am avut. Ce s-a crezut în toţi aceşti ani a fost o confuzie!”.

După nici un sfert de oră, premierul „îngroaşă gluma”. „Am să-ţi cer demisia dacă nu ne dă cu 4!” i-a aruncat, peste umăr, zâmbind, Victor Ponta, celui care „a fost responsabil pentru alegeri” de la începutul mandatului său de preşedinte PSD. Liviu Dragnea i-a întins şefului său de partid mâna care, apucându-l de braţ, l-a strâns la piept, bătându-l pe spate. Scena s-a petrecut în uriaşul hol a sediului PSD, flancat, duminică seara, de patru plasme potrivite pe frecvenţa principalelor canale de ştiri: Antena 3, Realitatea TV, România Tv şi B1 TV. Victor Ponta intrase în sediul PSD ţinându-şi de mână soţia, candidat pe listele partidului pentru încă un fotoliu în Parlamentul European. Daciana Sarbu, serenă şi cu o ţinută prezidenţiabilă, s-a abţinut să fie umbra permanetă a soţului în sera în care PSD îşi adjudeca oficial rolul de principal partid politic în România.

La ora 20.00, cu o oră înainte de închiderea urnelor, Muzeul-sediu al PSD de pe Şoseaua Kiseleff era înţesat de reporteri şi camere de televiziune. Birocraţii de partid îşi permiteau abia să ia o gustare în faţa calculatoarelor de la demisol. Domnea siguranţa şi nici o umbra de tensiune nu penetra zidurile istorice asortate cu plasme de 120 cm. Conjunctura a făcut ca în ajunul închiderii urnelor, principalii lideri PSD expuşi public să fie Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Cei doi au purtat un curios dialog televizat în timp ce păreau să afle rezultatele sondajelor afişate de televiziuni.

Liviu Dragnea: Este multă muncă şi aprecierea a doi ani de guvernare, organizare. Campanie bună.

Ion Iliescu: Uluitoare!

Aplauze

Liviu Dragnea: Până la urmă e un scor bun. 43% arată aprecierea guvernării şi campania bună. E un rezultat rău pentru PNL şi arată greşeala că au plecat din USL. Cetăţenii i-au taxat.

Ion Iliescu: Este o lecţie pentru PNL. Este vina lui Crin Antonescu.

Liviu Dragnea: Dacă eram în USL, aveam peste 60%. Dacă eram în USL, aveam peste 60%…. Mircea Diaconu are cât un partid… Arată cele două mari greşeli ale lui Crin Antonescu: că nu a rămas în Usl şi nu l-a ţinut pe Diaconu pe listă.

(din spatele unei uşi) Victor Ponta: Un pic mai tarziu eu.

Liviu Dragnea: Declaraţii oficiale după ora 10.00. Am vrut sp fim acum cu colegii care au candidat. Aşteptăm rezultatele oficiale. Avem numărătoarea paralelă. Încercăm şi noi să prezentăm.

Cei doi lideri nu mai răspund niciunei întrebări şi nu mai comentează preţ de 10 minute, cât timp liderul PNL ţine propria declaraţie de presă de la sediul partidului pe care-l conduce.

Crin Antonescu (din plasmele sediului PSD): Aş vrea să mulţumesc tuturor colegilor liberali… A fost o campanie deosebită, care a întărit partidul, o campanie dusă în cele mai grele condiţii. Nu insist acum asupra lor. PNL a fost, ca niciodată, ţinta tuturor atacurilor şi diversiunilor. PNL a dus însă o campanie serioasă, mai mobilizată ca oricând

Ion Iliescu, spre Liviu Dragnea: Uite. Tu personal l-ai luat la Teleorman cu tine!

Holul central al sediului PSD s-a golit rapid în timp ce televiziunile transmiteau declaraţia Elenei Udrea, liderul PMP.

Mihaela Chiper