marți, 1 decembrie 2020 - 2:00

Liviu Dragnea, apel la Consiliul Național al PSD: “Depuneți plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis!”

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susținut, duminică, la Consiliul Național al PSD, un discurs fulminant, în cadrul căruia a susținut că nu ştie când sau cum dar PSD – ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie. În plus, Dragnea l-a acuzat pe Klaus Iohannis de înaltă trădare și a vorbit despre corupția de putere care le-a luat mințile procurorilor din marile Parchete și șefilor de servicii secrete:

„Avem corupție de putere, cea care a pus stăpânire pe procurori în funcțîi înalte, cum ar fi Laura Codruța Kovesi. E unul dintre cei care au scuipat pe deciziile CCR și care nu au fost interesați să respecte legile și deciziile CCR. A pățit ceva? Nu. (…)Ce vrea să facă nouă putere? Vrea să modifice codurile penale. S-a început cam de mult procesul de modificare a codurilor penale. Ei au speranța că această putere va fi distrusă și că vine Prună și zice: ‘Azi dimineață am decis să dau OUG, să modificăm codurile penale’. Țipă cineva? Nu. Și va da și mai mută putere Statului Paralel.

Ăștia sunt fariseii care au pus mâna pe justiție. Eu nu mai pot acceptă minciunile care vin din vest, că dăm legi pentru mine și Tăriceanu, care să afecteze independența justiției”.

„Coaliția are obligația să repare nedreptățile”

Alt subiect de forță din discursul lui Liviu Dragnea a fost cel al ordonanței privind amnistia și grațierea. Dragnea a argumentat această mutare prin necesitatea reparării nenorocirilor comise până acum:

„De ce cuvintele – de exemplu – ‘amnistie’ sau ‘grațiere’ reprezintă o blasfemie? Când se vorbește în România despre amnistie și grațiere, e că și cum am vorbi că avem vreo bombă atomică și ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE și a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte.

Dacă cineva găsește alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acțiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptățile care s-au întâmplat în România și care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiție, altele (n.r. alte măsuri) decât grațierea și amnistia, va avea tot sprijinul partidului și al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitați! Nu știu când, nu știu cum, dar coaliția PSD-ALDE are și această obligație, să repare nedreptățile. Că să nu-și mai taie venele cei din presă cu epoleți și toți aia plățiți de Soros prin Bitcoins… Ați văzut că toate lucrurile ies la iveală.

Domnule, inventați ceva, gășiți o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR, să spuneți: ‘Aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea’ și închidem subiectul. Ieșiți toți din această capcană în care ei personalizează toate aceste intențîi că și cum ar fi date pentru mine!”

Despre audierea lui Carmen Iohannis: „Dacă noi am fi refuzat să mergem la audieri, am fi fost luați cu duba”

Liviu Dragnea a tunat și împotriva lui Carmen Iohannis, șeful PSD subliniind că un comportament precum cel al soției președintelui nu ar fi fost posibil în alte țări, unde cineva cu o asemenea atitudine sfidătoare ar fi fost pus la punct imediat:

„Nu am nimic cu doamna Iohannis, dar dacă oricare din sală… Dacă Pleșoianu cu mine am fi acuzați și chemați la procurori și nu mergeam nici a două oară, că eu sunt răcit și Liviu are o vizită în Franța, cam ce s-ar întâmplă? Am fi fost luați cu dubă, eu și oricare dintre dumneavoastră. Nu vorbim numai despre justiție selectivă, ci și despre tupeu și credință că sunt deasupra legii”.

Iohannis, acuzat de înaltă trădare

Parlamentul trebuie imediat, chiar după Anul Nou, să voteze punerea sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înalta trădare, că urmare a acțiunilor acestuia împotriva intereselor României, a afirmat Liviu Dragnea la ședința Consiliului Național al PSD:

„Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE, parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conțîn prevederi care ‘nu ne plac’. Dar sunt și în alte țări. ‘Dar la voi nu merg’. Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare, să blocăm proceduri de numire și revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR, să modificăm și propria Constituție. Constituția din 1991, înainte de a fi adoptată, a fost avizată de Comisia de la Veneția. Înainte de a întră în UE, în 2003, revizuirea Constituției s-a făcut cu consultarea partenerilor externi.

Acum se constată că tebuie modificată Constituția, că să dăm puteri președintelui Iohannis. Iar când nu mai e, revenim? Sau dăm: Klaus Iohannis, președinte pe viață în România. Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm. Despre România se spune că e o țară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline. (…) O rezoluție (n.r. a Parlamentului European) votată, nedreaptă, care ne reproșează lucruri care se întâmplă peste tot.

Jandarmii au acționat disproporționat, se spune în rezoluție, împotriva unor protestatari pașnici, care băteau jandarmerita, dădeau foc. Ieri, spunea Klaus Iohannis că merge să o încurajeze pe doamna premier din Marea Britanie, că el are vestă galbenă în portbagaj. Când a fost la Macron, i-a spus că are vestă galbenă în portbagaj? Sau acolo tace mâlc? Acolo și la întâlnirile cu ceilalți lideri europeni. În aceeași intervenție, îi încuraja pe alțîi să dea jos premierul Guvernului țării lui. Asta e Klaus Iohannis. În mod nedrept, cu complicitatea unor europarlamentari români, țară noastră e țapul ispășitor al jocurilor de putere al marilor familii euoropene.

Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache (care este ‘prieten la cataramă’ cu domnul Iohannis) și cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, va rog că după Anul Nou să depuneți acea plângere pentru înalta trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”.

Multinaționalele trebuie disciplinate

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea și-a exprimat revoltă cu privire la multinaționalele și băncile care sfidează statul român, declarându-și profituri minuscule sau chiar zero, astfel încât să-și reducă drastic impozitele pe care trebuie să le plătească în România:

„ E nevoie de un Guvern, de un partid și de o coaliție care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România că și această țară are dreptul să ceară că din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în țările de origine, pentru că banii îi fac aici, în România, cu români.

Dacă tot țipă că România e o țară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu îi deranjează nimeni. Și chiar e bine să vină, că să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naționalișți. Dacă vrem să acceptăm niște farse din partea unor șmecheri, eu nu sunt de acord cu asta, cu toate riscurile pentru mine. Cum să cred în onestitatea unui mare lanț de supermarketuri, că are profit de 0,5%? După aia afli că, de exemplu, cumpără sticlă de suc nu din România cu 0,9 lei, ci dintr-un paradis fiscal cu 2,2 lei și îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar cumpără din România, profitul s-ar impozita aici. De exemplu, o multinațională din energie are profit de 0,8 la mie. Deci gândiți-va cum se chinuie aceșți oameni. (…) O firma mare de telefonie – cu epoleți – are afaceri între trei și patru miliarde. Profitul raportat? ‘Uriaș’: 1.500 de lei. Domnule, e profit. Eu le spun tututor acestora că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanțeze din nou toate atacurile la adresa mea, a premierului, a Guvernului și a partidului! Noi nu putem stă că momaile, să ne ia alțîi resursele”.

 

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...