15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 5:24
No menu items!

Liviu Dragnea a pierdut procesul în care a contestat alegerea conducerii PSD

spot_img

Contestația formulată de Liviu Dragnea, în calitate de intervenient, privind conducerea PSD stabilită la Congresul din 29 iunie, a fost respinsă, marți, de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind una definitivă.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Dosarul a vizat solicitarea PSD de a aproba înregistrarea noii conduceri a partidului, în persoana Vioricăi Dăncilă, în urma deciziilor luate în cadrul Congresului din 29 iunie. Liviu Dragnea, condamnat la închisoare, a făcut o cerere de intervenție pentru ca modificarea noii conduceri să nu fie acceptată de instanță. Și în prima fază a procesului, la fond, Tribunalul a respins cererea lui Dragnea.

„Anulează cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul M.I.T., ca netimbrată. Respinge apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată azi 17.12.2019, soluţia fiind pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, a stabilit, marți, instanța.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider a invocat chiar dizolvarea formaţiunii.