Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor din Teleorman

Liviu Dragnea a fost achitat pentru instigare la fals intelectual, dar condamnat pentru instigare la abuz în serviciu.

Judecătorii instanței supreme l-au achitat pe Liviu Dragnea pentru instigare la fals intelectual, dar l-au condamnat pentru instigare la abuz în serviciu la 3 ani și 6 luni. În același timp, pedeapsa a fost contopită cu cu cea de 2 ani din dosarul Referendumul, urmând ca să execute 3 ani și 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă. Sentința a fost dată cu majoritate, unul dintre judecători fiind de părere că Dragnea trebuie achitat, ținând cont de Decizia 405/2016 a Curții Constituționale, care a eliminat abuzul în serviciu din Codul Penal.

Sentința pentru ceilalți inculpați:

Fosta șefă a DGASPC Teleorman,  Alesu Floarea, în unanimitate: abuz în serviciu -1 an și 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar și execută 3 ani de închisoare și un spor de 7 luni. Condamnarea: 3 ani, 7 luni și 20 de zile.

Rodica Miloș: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizie dată cu majoritate.

Olguța Șefu: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an închisoare pentru fals intelectual. Contopește pedepsele: 3 ani închisoare cu suspendare. Decizie dată în majoritate.

Ionel Marineci: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Cu opinie separată pentru reținerea circumstanțelor atenuante.

Valentina Marica: înceteaza procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripției. Cu majoritate: condamnă pentru abuz în serviciu la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării

Bombonica Prodana: cu majoritate – încetează procesul penal pentru abuz în serviciu. Aplică sancțiunea amenzii de 1.000 de lei. Cu opinie separată în sensul achitării.

Constantin Claudiu Balaban: cu majoritate – 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an închisoare pentru fals intelectual. Dupa contopire: 3 ani închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru fals intelectual.

Gheorghe Nicușor: cu majoritate – 3 luni pentru fals intelectual, 1 an pentru abuz în serviciu. După contopire: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu.

Anisia Niculina Stoica, una dintre angajate: cu unanimitate – 3 luni închisoare pentru complicitate la fals, cu majoritate – 1 an închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru complicitate la abuz în serviciu.

Adriana Botorogeanu, cealaltă angajată: cu majoritate – 2 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu; 1 an pentru fals intelectual. După contopire: 2 ani de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru conplicitate la abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru complicitate la fals intelectual.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU