19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:57
No menu items!

Liviu Dragnea și-a dat demisia și ca ministru al Dezvoltării, și ca președinte executiv al PSD

spot_img

Liviu Dragnea și-a prezentat demisia ca ministru al Dezvoltării premierului Victor Ponta, iar demisia ca președinte executiv al PSD va fi discutată luni, la BPN

Liviu Dragnea_SZ

Demisiile vin ca urmare a deciziei ÎCCJ, care a anunțat, vineri, că Liviu Dragnea a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Aşa cum am spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei, i-am prezentat premierului demisia, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv. Nu înţeleg care va fi motivarea deciziei de astăzi, e o decizie pe care o respect, în schimb rămân valabile întrebările pe care le pun. Cum se mai poate face campanie, în condiţiile în care prezenţa la vot e considerată folos necuvenit, e un precedent periculos pentru oricine doreşte să facă campanie.

declarație Liviu Dragnea

Dragnea a adăugat că oamenilor li se poate părea că e ceva rău sau greșit dacă te prezinți la vot, de aceea această decizie este considerată de lideraii PSD ca fiind un precedent periculos pentru democrația și libertatea partidelor politice.

Victor Ponta susține că decizia Înaltei Curți este „simbolică”.

Practic, a celor 7,4 milioane de români care au votat şi a liderilor, decizia de suspendare a fost luată de toţi liderii PSD şi PNL, de un număr important de parlamentari. Am făcut campanie, nu regret nicio secundă, regret că CCR a anulat rezultatul referendumului, de acum încolo cu siguranţă dacă se aplică regula din acest dosar, aceea că îndemnând oamenii să vină la vot, comiţi o faptă penală, toate scrutinurile trebuie să aibă un alt specific.

declarație Victor Ponta

Ponta a mai spus că se va consulta cu președintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea unui alt ministru al Dezvoltării.

Marilena Nedelcu