3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:55
No menu items!

Livia Stanciu, pensionară la Curtea Constituțională

spot_img

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi, de cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. Consiliul a hotărât înaintarea documentelor către președintele Klaus Iohannis.

În ședința CSM, la discutarea cererii de pensionare a șefei ÎCCJ, Livia Stanciu a anunțat că se abține de la acest punct de pe ordinea de zi.

Șeful CSM, Mircea Aron, a susținut că Livia Stanciu “este promovată la Curtea Constituțională și dacă nu s-ar pensiona evident că ar fi un conflict de interese”.

“Legea Curții Constituționale prevede că nu poate să aibă altă funcție”, a adăugat Aron, citat de Agerpres.

La rândul său, judecătorul Norel Popescu a spus că nu ar fi cazul unui conflict de interese. “Nu ar fi conflict de interese, că poate să înceteze prin demisie funcția să se ducă acolo. Nu este conflict de interese în niciun caz. Am mai avut”, a susținut Norel Popescu.

Ulterior, Mircea Aron a spus că Livia Stanciu trebuia “să iasă din sistem (magistratură — n.r.)”. “Asta e altceva”, a replicat Norel Popescu.

Pe 9 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani.

Potrivit antena3.ro, Livia Stanciu ar vrea să cumuleze pensia şi salariul de la CCR. Astfel, veniturile acesteia s-ar rotunji considerabil dacă ţinem cont că pensia reprezintă 85 la sută din ultimul salariu. În total, Livia Stanciu ar urma să câştige 32.000 de lei pe lună, adică peste 7.000 de euro.

R.D.