9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 1:30

Livia Stanciu despre femeia care ar fi șantajat-o: Nu știu ce a determinat-o să aibă această atitudine

spot_img

Preşedintele Curții Supreme a precizat că procurorii urmează să stabilească motivele pentru care femeia din Galaţi a şantajat-o

livia-stanciu

Preşedintele Curții Supreme, Livia Stanciu, a declarat marţi, referitor la femeia reţinută de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că ar fi şantajat-o, că nu ştie “ce sau cine a determinat-o (pe femeie – n.r.) să adopte o astfel de atitudine”. Stanciu a precizat că aceasta i-a spus că cei 20.000 de euro ar fi o datorie a soţului său, din contracte de asistenţă juridică.

Am cunoscut-o, dar nu foarte îndeaproape. Ea lucra la cabinetul soţului meu. (…) Cu ani de zile în urmă i-a fost prezentată soţului meu ca fiind o persoană căreia i-a fost restructurat locul unde lucra domnia sa, o persoană care nu este căsătorită, care are doi copii şi care se află într-o situaţie familială grea. Soţul meu (…), în general faţă de copii, poate determinat şi de faptul că mama lui a murit când el avea şapte ani, a manifestat întotdeauna înţelegere şi întotdeauna a dat copiilor care i se părea că sunt în nevoie.

Livia Stanciu
președinte Curtea Supremă

Judecătoarea a adăugat că femeia a crezut că, în cazul în care o va ameninţa cu un scandal mediatic, va reuşi să obţină 20.000 de euro. Livia Stanciu a adăugat că nu poate tolera o astfel de atitudine.

Preşedintele Curții Supreme a mai spus că, iniţial, şi-a manifestat disponibilitatea de a-i returna cei 20.000 de euro, însă pe parcurs şi-a dat seama că femeia nu i-a putut prezenta în mod concret modul în care soţul ei a ajuns să-i datoreze această sumă.

Această doamnă, care a lucrat la cabinetul soţului meu, decedat în urmă cu trei ani şi jumătate, m-a apelat spunându-mi că soţul meu ar avea o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Desigur că am manifestat iniţial toată disponibilitatea pentru a clarifica această situaţie, deşi mi s-a părut absurdă după trei ani şi jumătate. I-am solicitat să-mi furnizeze date concrete  – ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistenţă juridică care nu au fost onorate de soţul meu ca urmare a decesului acestuia. I-am cerut din nou cu insistenţă, în acea discuţie, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situaţia respectivă. În mai multe rânduri, în discuţie, a evitat. În finalul ei, m-a ameninţat că, dacă nu-i dau suma de 20.000 de euro, va întreprinde acţiuni de defăimare a mea şi că nu o să fie pe placul preşedintelui ICCJ.

Livia Stanciu
președinte Curtea Supremă

Mariana Rarinca – femeia care ar fi şantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu  – a fost reţinută, în noaptea de luni spre marţi, de procurorii DNA, urmând să fie prezentată Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

R.D.