14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 18:58

Livada şi bucătăria de vară a unei familii, înghițite de o groapă de câţiva metri

spot_img

Surparea de teren din zona de exploatare a Minei Lupeni a format o groapă adâncă de câţiva metri

 mina lupeni

O surpare masivă de teren s-a produs în zona exploatării miniere din Lupeni, ducând la formarea unei gropi de câţiva metri adâncime în gospodăria unei familii din zona Seci, unde au căzut copaci din livadă şi bucătăria de vară.

În subteranul zonei în care a avut loc surparea există galerii care aparţin Minei Lupeni, terenul de la suprafaţă, pe care sunt construite case, fiind expropriat,însă nu în totalitate.

Reprezentanţii Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara afirmă că surparea a apărut într-un perimetru care aparţine Minei Lupeni.

“Studiem decretele de expropriere să vedem care este situaţia terenului. La prima vedere, se pare că este al omului, dar mai căutăm (…) Am luat legătura cu omul şi vom pregăti un material pentru Consiliul de Administraţie, să-i dăm bani omului”, a declarat Gabriel Petrescu, directorul Diviziei Miniere.

Potrivit acestuia, terenul pe care a apărut surparea este în zona de exploatare a Minei Lupeni.

“Sunt 400 de metri până jos (zona exploatabilă – n.r.). Ar putea fi afectată exploatarea actuală”, a precizat Petrescu.

Terenul nu s-a stabilizat, astfel că pământul continuă să se surpe.

Drumul care duce spre vechea carieră din Lupeni ar putea şi el să fie afectat de alunecarea de teren, la fel şi casele care se află la câteva zeci de metri de groapa formată.

C.A.