17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:14
No menu items!

Lituania extinde sancțiunile după ce Rusia a amenințat-o cu „măsuri dure”

spot_img

Lituania a anunțat, luni, că a extins restricțiile impuse asupra mărfurilor rusești care traversează țara în drumul lor spre exclava rusească Kaliningrad pe măsură ce sancțiunile UE deja anunțate își fac progresiv efectul, scrie Reuters.

Noile mărfuri rusești interzise de Lituania începând de luni includ betonul, lemnul, alcoolul și alte produse chimice industriale bazate pe alcool, potrivit unui purtător de cuvânt al autorității vamale lituaniene.

Rusia a amenințat, vineri, Lituania și Uniunea Europeană că va adopta „măsuri dure” împotriva lor dacă tranzitul de mărfuri spre și dinspre Kaliningrad nu va fi reluat „în următoarele zile”.

Kaliningrad are graniță cu statele membre UE și NATO Lituania și Polonia, iar mare parte din comerțul de mărfuri din exclava rusească se realizează pe drumurile și căile ferate care traversează teritoriul Lituaniei.

Tranzitul anumitor mărfuri rusești în Kaliningrad a fost întrerupt începând cu data de 17 iunie în urma sancțiunilor impuse de UE împotriva acțiunilor Rusiei în Ucraina.

                                                                                                                  Adina Silav