5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 2:02
No menu items!

“LITORALUL PENTRU TOȚI” 2014. Cât va costa cazarea

spot_img

Patronatele din Turism: Concurența cu litoralul bulgăresc este inegală

Peste 5.000 de locuri de cazare vor fi disponibile, între 5 mai şi 15 iunie, în cadrul ediţiei de primăvară a programului “Litoralul pentru toţi”, în ofertă fiind incluse unităţi de cazare din toate staţiunile din judeţul Constanţa.

Programul a fost lansat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu scopul de a realiza continuitatea sezonului după minivacanţa de 1 Mai, iar oferta este diversificată şi include, în acest an, şi hoteluri care oferă turiştilor pachete all inclusive.

“Programul «Litoralul pentru toţi» se află la cea de-a 14-a ediţie, ca program tradiţional în care patronatele hoteliere şi agenţiile de turism şi-au dat mâna în vederea atragerii turiştilor în perioada de extrasezon pe litoralul românesc, în condiţiile în care nicio altă destinaţie externă nu vine cu o ofertă atât de avantajoasă”, a explicat preşedintele ALDD, Corina Martin.

Martin a precizat că, pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife maximale din ediţia septembrie – octombrie 2013, “ceea ce înseamnă că aceste pachete pot avea şi preţuri inferioare acestor plafoane tarifare”.

Astfel, pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea turiştii trebuie să plătească 205 lei de persoană; la un hotel de două stele – 235 de lei de persoană sau 315 lei de persoană cu mic dejun inclus; la un hotel de trei stele – 265 de de persoană ori 425 de lei de persoană cu mic dejun; la un hotel de patru stele – 485 de lei de persoană, iar la un hetel de cinci stele –  605 lei de persoană.

Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază şi de varianta all inclusive, care asigură toate cele trei mese servite în regim bufet, băuturi, acces la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plaja. Tarifele maximale pentru sejururi all inclusive de cinci nopţi de persoană ajung până la 765 de lei la un hotel de trei stele, 875 de lei la unul de patru stele şi până la 985 de lei de persoană la o unitate de cinci stele.

Pentru sudul litoralului, în staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, tarifele maximale pentru această ediţie a “Litoralului pentru toţi” sunt semnificativ mai mici. Astfel, tarifele pentru un sejur de şase nopţi de persoană vor fi cuprinse între 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi 469 de lei de persoană la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, preţuri similare cu cele de la ediţia de anul trecut a programului.

R.D.