10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:30

“LITORAL 2015”: Sute de polițiști, pentru siguranța turiștilor

spot_img

În perioada iulie – august, peste 200 de polițiști de la inspectoratele județene de poliție vor fi detașați la IPJ Constanța pentru a acționa împreună cu polițiștii de aici în stațiunile de pe litoral

litoral_politisti_plaja_07

Aproape 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța vor acționa din această săptămână pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral.

Reprezentanții Poliției Române au precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că, începând cu această săptămână, aproape 400 de polițiști din cadrul IPJ Constanța vor acționa, suplimentar față de efectivul obișnuit, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să-și petreacă vacanța la malul mării.

În plus, în perioada iulie – august, peste 200 de polițiști de la inspectoratele județene de poliție vor fi detașați la IPJ Constanța pentru a acționa împreună cu polițiștii de la această unitate în zona stațiunilor de pe litoral.

Cei care vor acționa sunt polițiști de la Ordine Publică, Poliția Rutieră, Intervenție Rapidă, Investigarea Criminalității Economice, Investigații Criminale, Transporturi și Arme, explozivi și substanțe periculoase.

Oficialii Poliției mai arată că o atenție deosebită este acordată activităților de prevenire și informare antiinfracțională a cetățenilor cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camere de hotel, de pe plajă sau din auto.

De asemenea, polițiștii vor organiza întâlniri cu administratorii hotelurilor și vor afișa recomandări preventive la recepțiile hotelurilor și în alte locuri vizibile.

Polițiștii vor acționa și pentru siguranța turiștilor care sosesc în Portul Constanța la bordul navelor de croazieră, itinerariile de deplasare a acestora și obiectivele vizitate fiind monitorizate, se mai arată în documentul citat.

Polițiștii vor fi prezenți în trafic și vor organiza împreună cu specialiștii din cadrul Registrului Auto Român și Autorității Rutiere Române acțiuni pentru depistarea șoferilor care circulă cu defecțiuni tehnice, efectuează transporturi ilegale de mărfuri și persoane, poluează mediul, nu respectă timpii de odihnă ori depășesc masele maxime admise de gabarit și greutate.

R.D.