35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:12

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la sosirea în România

spot_img

De pe lista galbenă au fost scoase ţări ca Belgia, Spania sau Austria, însă au fost adăugate Statele Unite ale Americii. Persoanele care sosesc din ţările cu risc epidemiologic ridicat trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 55 prin care  a fost actualizată lista ţărilor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Art.2 – Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepţiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în hotărâre.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat este următoarea:

Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croaţia, Italia, Franţa, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Statele Unite ale Americii, Bosnia şi Herzegovina, Danemarca.