19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 22:25

LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Guvernul a introdus și zona roșie. Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină

spot_img

Guvernul a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat introducând și lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi.

Cipru, Maldive, Turcia, Franța, Belgia sau India se află în zona roșie, iar persoanele care vin din aceste țări scapă de carantină dacă sunt vaccinate. Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Germania, Grecia, Italia, Austria, Spania sau Bulgaria se află în zona galbenă, iar persoanele care vin din aceste țări nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Egipt, Monaco, Panama, Slovacia sau Republica Moldova sunt în zona verde. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document la revenirea în țară.

Anexa nr 1 – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 14.05.2021

”Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Hotarare CNSU nr 28 din 14 05 2021 modificare HCNSU 9