9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:35
No menu items!

Lista statelor cu risc epidemiologic crescut. Marea Britanie rămâne în zona roșie

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie a rămas în zona roșie.

Potrivit CNSU, zeci de țări rămân în continuare în zona roșie. Printre acestea sunt Columbia, Argentina, Maldive, Brazilia, Costa Rica, Chile, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal și India.

În zona galbenă sunt Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad și Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federația Rus, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran, Jersey.

În zona verde sunt incluse mai multe țări, printre care Spania, Turcia, Irlanda, Olanda, Grecia, Danemarca, Belgia, Suedia, Franța, Luxemburg, Croația.

În cazul în care, prin includerea unor ţări într-o listă de risc se impun restricţii, acestea intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial. 

”Facem precizarea că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roşie, precum şi încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic”, a transmis CNSU.