15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:09
No menu items!

Lista pentru CEDO a plecat la Consiliul Europei cu Iulia Motoc, respinsă de Parlament

spot_img

Guvernul a transmis, săptămâna trecută, Consiliului Europei lista cu propunerile României pentru postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Pe listă se află și judecătoarea constituțională Iulia Motoc, în ciuda avizului negativ pe care l-a primit, la sfârșitul lunii trecute, din partea comisiilor juridice reunite ale parlamentului.

Oficiali ai Ministerului Justiției au precizat pentru Sursa Zilei că Guvernul nu a ținut cont de avizul Parlamentului, care este doar unul consultativ. Prin urmare, Iulia Motoc se află pe listă pe locul II, deoarece propunerile au fost transmise în ordine alfabetică.

Concret, propunerile pentru judecătorul care va reprezenta România la CEDO au fost transmise Consiliului Europei astfel: Bianca Guțan, Iulia Motoc, Florin Streteanu și Tudor Panțîru – rezervă.

Potrivit procedurilor în vigoare, cei patru candidați propuși de Guvernul României vor fi audiați de Comisia juridică a Consiliului Europei, urmând ca Adunarea parlamentară a Consiliului să decidă apoi cine va reprezenta România la CEDO.

Mihaela Chiper