4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:29
No menu items!

Lista noului Guvern, în așteptare. Ludovic Orban lasă cale liberă la negocieri cu toate partidele care au participat la moțiune

spot_img

Ludovic Orban nu se grăbește să anunțe lista miniștrilor propuși pentru Executivul pe care il va conduce. Premierul desemnat a declarat că înainte de toate va purta negocieri cu toate  formațiunile politice din Parlament care au susținut moțiunea de cenzură de demitere a Guvernului Dăncilă. 

Ludovic Orban a mai spus că după finalizarea negocierilor va prezenta lista noului Cabinet și a apreciat ca aceasta ar avea loc cel mai târziu la mijlocul săptămânii viitoare. 

“Am parcurs primul pas și anume desemnarea persoanei care este învestită să formeze Guvernul. Pașii următori sunt negocierile politice. Nu pot să vă prezint înainte de debutul acestor negocieri nume de candidați pentru că în aceste discuții cu toate formațiunile politice care sunt participante la efortul de susținere a moțiunii de cenzură și alături de care am dat jos Guvernul PSD, nu putem ști exact care sunt toate condițiile, ce formațiuni politice își doresc să intre la guvernare, ce elemente doresc să introducă în programul de guvernare pentru susținerea Guvernului.”

“În momentul în care vom finaliza negocierile politice vom prezenta lista Cabinetului. Am convocat liderii de grup și alte persoane responsabile în derularea procesului de negociere și acum definim calendarul”, a declarat Ludovic Orban în fața sediului PNL.