27.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 16:02
No menu items!

Lista miliardarilor care și-au sporit averile în pandemie (Presă)

spot_img

Miliardarii americani continuă să se îmbogățească în timp ce pandemia de COVID-19 a distrus zeci de milioane de locuri de muncă în SUA, conform datelor compilate de două centre de analiză, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

Între 18 martie și 19 mai, cei 600 americani cei mai înstăriți și-au văzut averile crescând în ansamblu cu aproximativ 434 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creștere de circa 15% în două luni, arată un raport întocmit de ”Americans for Tax Fairness” și de ”Institute for Policy Studies Program for Inequality” pe baza datelor recenzate de Forbes.

Măsurile de izolare a populației, închiderea restaurantelor și a magazinelor au condus la o creștere substanțială a cumpărăturilor online și la nevoia de a rămâne conectat pe rețelele de socializare. Această situație a avut ca efect creșterea valorii pe bursă a acțiunilor Amazon, Facebook și în general a companiilor din sectorul high-tech, scrie News.ro.

Astfel, între lunile martie și mai averea lui Jeff Bezos (Amazon) a crescut cu mai mult de 30%, iar cea a lui Mark Zuckerberg, patronul Facebook, cu peste 46%. Începând din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acțiunilor Facebook a crescut cu circa 60%, cea a Amazon cu 45%, valoarea acțiunile Netflix a crescut la rândul ei cu 46% și cea a companiei Apple cu 31%. Iar această evoluție nu pare să se oprească, întrucât acțiunile Amazon și Facebook au atins săptămâna aceasta maximul lor istoric.