1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:21
No menu items!

Lista drumurilor pe care se circulă în condiţii de iarnă. DN 2D este blocat

spot_img

drum_zapada

Un singur drum naţional – DN 2D – mai era blocat, miercuri dimineaţă, în judeţul Covasna, din cauza unor copaci căzuţi pe şosea, în timp ce pe mai multe artere naţionale din Harghita se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, intervenindu-se cu utilaje de deszăpezire.

Drumul Naţional 2D, care face legătura între judeţele Covasna şi Vrancea, este în continuare închis circulaţiei, după ce pe carosabil au căzut, marţi, mai mulţi copaci. Pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de zăpadă, însă traficul este deschis.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Mihail Anton Stoican, a declarat că mai mult utilaje de deszăpezire au intervenit “preventiv” în cursul nopţii, pe drumurile naţionale care traversează judeţul Covasna, în principal pe DN11, în zona localităţii Oituz, precum şi pe DN10, în zona Întorsura Buzăului.

În judeţul Harghita, miercuri dimineaţă, circulaţia se desfăşura în condiţii de iarnă pe DN 13 A, în Pasul Bucin şi pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, unde a continuat să ningă şi în cursul nopţii, drumarii intervenind cu utilajele proprii întrucât contractele de deszăpezire nu au fost încheiate.

Și în judeţul Bistriţa-Năsăud, în noaptea de marţi spre miercuri a nins în Pasul Tihuţa, la Piatra Fântânele, iar drumarii au fost obligaţi să arunce material antiderapant pe DN 17.

În judeţul Braşov, unde marţi au fost probleme din cauza zăpezii, fiind închis pentru deszăpezire inclusiv Drumul Naţional 1, se circula în condiţii bune, miercuri dimineaţă, şi nu a mai nins.

R.D.