3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:35
No menu items!

Lionel Messi se retrage. Îl urmează și alte staruri argentiniene. VIDEO

spot_img

Starul fotbalului mondial Lionel Messi şi-a anunţat retragerea din selecţionata Argentinei, la doar 29 de ani, după înfrângerea suferită la loviturile de departajare în faţa reprezentativei statului Chile (2-4), în finala Copei America 2016.

După eșecurile înregistrate în finala Cupei Mondiale 2014 și Copa America 2015, 2016, Messi a spus cu regret că „selecţionata este un capitol încheiat pentru mine, pentru că este a patra finală pe care am pierdut-o cu naţionala Argentinei, a treia consecutivă”.

În finala disputată duminică la East Rutherford, în apropiere de New York, starul argentinian nu a putut să iasă din marcajul foarte agresiv al chilienilor. În plus, el a ratat şi primul penalty al Argentinei la loviturile de departajare.

La Copa America 2016, Messi a marcat în total cinci goluri, ceea ce i-a permis să devină cel mai bun marcator din istoria selecţionatei ţării sale, cu un total de 55 de reuşite, una în plus faţă de fostul atacant Gabriel Batistuta.

El a disputat duminică al 112-lea său meci în tricoul Argentinei, la aproape 11 ani de la debutul în naţionala ţării sale, în august 2005, la vârsta de 19 ani.

Este un moment dur pentru mine şi pentru întreaga echipă, este foarte dificil. Mi-aş fi dorit atât de mult să aduc un titlu de campion în Argentina, iar acum plec fără să fi reuşit acest lucru. Am făcut tot ceea ce am putut, dar nu e pentru mine. Am pierdut încă o finală, tot la loviturile de departajare (la fel ca la ediţia din 2015 – n.red), iar acest lucru m-a afectat foarte tare

Lionel Messi

Fotbalistul argentinian a cucerit tot ceea ce se putea câştiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, însă nu a reuşit să ofere niciun trofeu selecţionatei Argentinei, al cărei ultim titlu important datează din 1993.

Lovitura de la 11 m ratată de Messi în finala Copa America 2016

https://www.youtube.com/watch?v=qrRfo06BEXc#action=share

După anunțul său, mai mulți jucători din selecționata de fotbal a Argentinei și-ar putea anunța și ei retragerea internațională după pierderea finalei la Copa America 2016. Sergio Aguero, atacantul echipei engleze Manchester City, a fost cel care a făcut acest anunț. „Este cea mai rea înfrângere pe care am trăit-o, mai dureroasă decât celelalte finale (Cupa Mondială 2014 și Copa America 2015). Poate că a sosit timpul să lăsăm locul altor fotbaliști”, a declarat Aguero precizând că „mai mulți jucători nu doresc să mai continue” la „Națională”.

Foarte aproape de o despărțire de selecționata Argentinei mai este colegul lui Messi de la FC Barcelona, Javier Mascherano, însă ziarele argentiniene susțin că și atacantul lui Napoli, Gonzalo Higuain, golgheterul ediției trecute din Serie A, ar fi tentat la rândul său să-și anunțe retragerea din echipa națională.

Emanuel Stan