28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:14
No menu items!

Linia turistică „Bucharest City Tour” va fi suspendată începând de vineri

spot_img

ratb-bucharest-city-tour

Linia turistică „Bucharest City Tour”, care în 2013 a avut aproape 45.000 de călători, în creştere faţă de 2012, va fi suspendată începând de vineri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din sezonul rece.

Potrivit Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), linia turistică s-a bucurat de un interes crescut din partea celor care au ales Capitala ca destinaţie de vacanţă, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind turişti străini.

Astfel, în 2013, numărul călătorilor care au vizitat Bucureştiul cu autobuzele double decker a fost în creştere faţă de cel de anul trecut, respectiv 44.521 de călători, dintre care 40.589 de adulţi şi 3.932 de copii, faţă de 39.470 în 2012, dintre care 35.779 de adulţi şi 3.691 de copii cu vârsta între 7 şi 14 ani.

RATB a precizat că în acest an s-au introdus mai multe elemente noi pentru a creşte popularitatea liniei „Bucharest City Tour” în rândul turiştilor, dar şi pentru a facilita achiziţionarea cardurilor de călătorie de către aceştia, cum ar fi modificarea hărţii şi a flyer-ului, care au oferit, pe lângă datele generale despre traseu, şi informaţii cu privire la posibilităţile de petrecere a timpului liber în Capitală, precum şi voucherele care s-au achiziţionat direct de la recepţiile hotelurilor partenere, la pachet cu tarifele de cazare.

De asemenea, pe lângă ghidul audio în limbile română şi engleză, deja existent, turiştii au avut la dispoziţie un ghid audio în limba franceză şi unul în limba italiană.

Lucian Mera