11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:17

LIDL recidivează: Poliția confiscă din nou mii de litri de apă minerală

spot_img

Poliţiştii au descins, joi, în trei magazine ale rețelei de hipermarketuri din Sectorul 3 al Capitalei, unde a fost scoasă la vânzare apă minerală neînregistrată

lidl

Polițiștii bucureșteni de la Investigarea Fraudelor fac percheziții, joi, în mai multe magazine Lidl, într-o acțiune de prevenire a înșelăciunii cu apă minerală contrafăcută.

Surse judiciare au precizat că anchetatorii verifică, împreună cu inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, magazine Lidl de pe şoseaua Liviu Rebreanu, şoseaua Mihai Bravu şi strada Fizicienilor, unde s-ar vinde apă minerală neînregistrată.

Echipele de control vor lua mostre de apă, care vor fi duse la laborator pentru a fi expertizată şi a se stabili dacă este improprie pentru consumul uman.

Existau suspiciuni că un anumit tip de apă minerală este contrafăcută. Se fac verificări împreună cu inspectori ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului. Este vorba de o marcă proprie a acelui hypermarket, care costă foarte puțin.

Bogdan Ghebaur

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Pe 5 mai, de la magazine Lidl a fost retrasă cantitatea de aproape 150.000 de litri de apă minerală care, potrivit inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor, era îmbuteliată dintr-un izvor ce nu află pe lista Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale.

R.D.