34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:14

Lidl închide primul magazin de la intrarea în România, la Drobeta Turnu Severin

spot_img

Lidl_

Retailerul germani Lidl va închide unul dintre cele trei magazine de la Drobeta Turnu Severin, cu scopul de a eficientiza reţeaua. Pentru prima dată de la intrarea în România, în 2011, retailerul german Lidl închide un magazin definitiv, fără a fi vorba despre o relocare.

Este vorba despre fosta unitate Plus din Drobeta Turnu Severin, situată pe bulevardul Mihai Viteazu, nr. 3 bis. Motivul unei astfel de decizii este, potrivit oficialilor companiei, eficientizarea portofoliului de magazine.

“Lidl optimizează permanent portofoliul de magazine și depozite, din punct de vedere al rentabilității acestora. Această analiză presupune atât cumpărarea unor terenuri în locații strategice, pe care sunt construite magazinele sau depozitele Lidl, renovarea unor locaţii strategice, dar și renunțarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a cărui chirie era mult prea mare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Magazinul închis este al treilea din oraş şi a fost construit pe un teren închiriat. “Din cauza faptului că acesta a devenit neconform standardelor Lidl şi în acelaşi timp neprofitabil, a fost luată decizia închiderii lui”, mai specifică oficialii companiei.

Anul trecut, Lidl a recurs la închiderea unui alt magazin Plus preluat de la Tengelmann, pe motiv că nu corespundea normelor companiei. Spre deosebire de unitatea din Drobeta Turnu Severin, magazinul din Mangalia a fost relocat viyavi, unde compania a construit de la zero un spaţiu conform.

Potrivit datelor companiei, Lidl îşi continuă planurile de expansiune în România în oraşe medii şi mari, cu peste 30.000 de locuitori şi intenţionează să deschidă până la finalul anului până la 15 noi magazine. Totodată Lidl a achiziţionat terenul pe care este construit Sediul Regional Nedelea din judeţul Prahova.

C.C.