9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:50
No menu items!

Liderul galeriei steliste, arestat pentru tentativă de omor

spot_img

Poliţiştii Secţiei 16 au sesizat instanţa că Gheorghe Mustață nu a respectat programul de supraveghere judiciară

Gheorghe MistațăLiderul galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă, a fost arestat preventiv, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce poliţiştii Secţiei 16 au sesizat instanţa că acesta nu a respectat programul de supraveghere judiciară, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor.

Gheorghe Mustaţă era judecat în libertate, sub control judiciar, pentru o tentativă de omor pe care acesta ar fi comis-o în primăvara anului trecut. Pentru că nu s-a prezentat de mai multe ori la secţia de poliţie, la data stabilită de magistraţi, conducerea Secţiei 16 a sesizat, pe 12 iunie, Tribunalul Bucureşti.

Prin urmare, vineri, magistrații au decis înlocuirea măsurii controlului judiciar în cazul lui Gheorghe Mustaţă cu arestarea preventivă, iar decizia a fost pusă în executare în aceeaşi zi, de poliţiştii Serviciului Urmăriri.

În baza art. 242 al. 3 NCPP raportat la art. 215 al. 7 NCPP înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă prin încheierea din data de 07.02.2014 a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală cu măsura arestării preventive a inculpatului Mustaţă Gheorghe, pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Mustaţă Gheorghe.

Tribunalul București

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

R.D.