1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:24
No menu items!

Liderul deputaților PSD: Dacă trecem de rotația premierilor în 2023, rămânem în aceeaşi formulă până în 2024

spot_img

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre coaliţia PSD-PNL, că dacă vor reuşi să treacă peste momentul 2023, când cele două partide ar trebui să facă rocada la guvernare, iar PSD să preia şefia Guvernului, atunci crede că această coaliţie va dura până în 2024, transmite News.ro.

Simonis a precizat că în teritoriu, potrivit înţelegerii, există libertatea ca partidele să colaboreze sau nu.  “Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare“, a mai spus social-democratul.

Despre rivalitatea Steaua-Dinamo, aşa cum a caracterizat-o liderul PSD Marcel Ciolacu Alfred Simonis a declarat că PSD şi PNL sunt parteneri la guvernare, au format o coaliţie, un guvern şi şi-au asumat să treacă împreună prin acest probleme. 

“Evident că suntem concurenţi, inclusiv la alegeri, vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie. (..). Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întâmplă, eu mi-aş dori să funcţioneze până în 2024. E un moment în 2023, când ar trebui să intervină acea rotaţie, dacă vom reuşi să trecem peste acel moment vom reuşi să rămânem în aceeaşi formulă până în 2024”, a mai spus Simonis. 

El a arătat că nu PSD se poziţionează ca fratele mai mare, ci este fratele mai mare, pentru că este cel mai mare partid din Parlament, ca pondere.

Dacă vorbim în perspectiva 2024, este prematur să spunem cum vom candida. Dacă păstrăm această compeţiţie ideologică, evident că fiecare partid se va poziţiona pentru a câştiga cât mai multe voturi. Noi am construit această coaliţie pentru că am înţeles cât de dramatică este situaţia (..). Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare. Îndemnul meu este să bem cu toţii un ceai şi să vedem care sunt priorităţile României”, a mai spus liderilor deputaților PSD. 

R. Dan