8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:46

Liderul deputaților PNL realizează că a semnat ca primarul pentru restricționarea accesului la informații publice

spot_img

Deputatul PNL Florin Roman anunță că își retrage semnătura de pe inițiativa PSD care îngrădește liberul acces la informațiile de interes public.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat vineri dimineață, pe Facebook, că a solicitat retragerea semnăturii sale de pe inițiativa legislativă a PSD care vizează îngrădirea drastică a liberului acces la informațiile de interes public, după ce a primit „semnale de la oameni de bună credință că poate naște interpretări abuzive”.

”Am depus azi o solicitare in scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege inițiat de o colegă deputat, care viza reglementări in cazul legii 544, privind liberul acces la informații de interes public. Am primit semnale de la oameni de buna credința, ca în forma propusa de inițiator poate naște interpretări abuzive și din acest motiv nu am dorit sa las nici un fel de interpretare. Nu doar ca am retras, dar nici nu vom vota proiectul, din motivele expuse mai sus. Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politica, înțeleg ca orice dezbatere in perioada campaniei electorale, nu este posibila, totul fiind țintit pe atacuri, fără legătura cu subiectul”, a scris Roman pe Facebook.