Liderul consilierilor generali PSD: La CGMB se întâmplă exclusiv ce vrea primarul general

Consilierul general PSD Marian Orlando Culea a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a pregătit o scrisoare deschisă în care o parte din consilierii social-democraţi din Primăria Capitalei arată că „nu mai sunt dispuşi să voteze proiectele fără să fie consultaţi” de primarul Gabriela Firea.

„La Consiliul General se întâmplă exclusiv ce vrea Primarul General. Niciunul dintre consilieri nu este consultat în legătură cu niciun fel de proiect, iar comunicarea între Primarul General şi consilierii generali PSD nu există. Nu are cum să mai continue o astfel de relaţie tensionată. Mai mulţi consilieri sunt nemulţumiţi, deocamdată nu au curaj să arate, însă vor ieşi şi vor arăta. Eu am fost cel care am considerat că nu mai este cazul să votăm toate proiectele doar aşa cum le vrea primarul general şi fără să fim consultaţi”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Marian Orlando Culea, liderul grupului consilierilor generali PSD, după ce patru membri au fost excluși de PSD Sector 5.

Acesta a spus că va fi publicată o scrisoare deschisă în acest sens.

„Consilierii, cei care am luat atitudine şi care suntem cu partidul, am pregătit o scrisoarea deschisă, care va urma să apară vizavi de situaţia care există la nivelul PSD Bucureşti. Consilierii arată că nu mai sunt dispuşi să voteze proiectele fără să fie consultaţi, adică vor să voteze după propria conştiinţă şi ceea ce este bun pentru cetăţenii Bucureştiului şi în acord cu politica noastră”, a precizat Culea.

Întrebat câţi consilieri generali PSD s-au raliat demersului, social-democratul a răspuns: „Până la momentul acesta suntem doi consilieri care am fost de la început, mai sunt în discuţii şi alţi consilieri. Nu aş putea să vă dau un număr să nu se interpreteze, şi aşa situaţia e tensionată şi oamenii sunt destul de reţinuţi”.

Culea a indicat că s-a deschis în instanţă şi o acţiune de contestare a conducerii PSD Bucureşti.

„De când am luat atitudine, foarte mulţi lideri de partid au demarat o campanie de strângere de semnături, printre aceştia este şi dl Ghiulbelghian Florin, care înţeleg că a demarat o acţiune în instanţă şi membrii de partid au vrut să susţină şi ei acea acţiune în instanţă. A contestat, cumva, conducerea de la nivelul PSD Bucureşti, asta am înţeles că ar fi. M-au sunat preşedinţi de organizaţii locale, membri simpli, care înţeleg că vor o schimbare a conducerii PSD Bucureşti”, a spus acesta.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU