20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:55
No menu items!

Liderul Clanului Spaniolul și familia sa, reținuți pentru afaceri ilegale cu carduri în america de Sud și Occident

spot_img

Reţeaua de „carderi” folosea ca metodă skimmingul, montând aparate pentru copierea datelor de pe card pe POS-uri din magazinele pe care le spărgeau. Banii erau scoşi ulterior de la bancomate din ţări exotice, precum Cambogia, Ecuador, Panama sau Mexic.

 carduri falsificate

30 de constănţeni, brăileni şi prahoveni au fost săltaţi, joi dimineaţă, de procurorii DIICOT, după ce li s-a dovedit implicarea în mai multe fraude bancare comise în Europa şi America de Sud. Dosarul este instrumentat de structura DIICOT Ploieşti care i-a urmărit, timp de un an, pe complicii interlopului Sorin Stere Papaiani, lider al clanului Spaniolul din Constanţa.

Aşa au aflat anchetatorii că membrii reţelei reuşeau să fure datele de identificare ale cardurilor, după ce montau cipuri electronice în POS-uri din supermarketuri, benzinării sau spălătorii auto. Victimele sunt din Germania, Franţa, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Marea Britanie, Spania. Echipamentele de skimming „manufacturate” la Ploieşti erau transmise prin colete pe autocare, montate de săgeţi dispuse să fie arestate temporar pentru infracţiuni mărunte de furt, iar informaţiile colectate erau transmise în România pentru inserarea pe carduri blank. Alte personaje erau specializate în „tragerea” banilor, călătorind în ţări exotice unde băncile nu au montat încă sisteme performante de securitate: Panama, Filipne, Cambogia, Ecuador, Mexic, ş.a.

Culmea este că fiecare dintre membrii reţelei şi-a şi implicat familia în afacerile ilegale: unul îi cerea soţiei să le identifice pe internet locaţiile în care urmau să acţioneze, altul şi-a folosit fratele la confecţionarea echipamentelor artizanale, în timp ce fiicele ajutau la colectarea sumelor transferate în România. Membrii Clanului Spaniolul au fost implicaţi de-a lungul timpului în mai multe scandaluri în Constanţa, de la bătăi, la maşini incendiate şi răfuieli armate în centrul oraşului.