24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:37
No menu items!

Liderul Blocului Național al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, dat în urmărire națională

spot_img
Dorin Lazăr Maior - 7 ani de închisoare în dosarul Romexterra
foto: antena3.ro

Liderul Blocului Național al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, condamnat luni de magistrații Curții de Apel Mureș la 7 ani de închisoare cu executare pentru șantaj, în dosarul „Romexterra”, a fost dat în urmărire națională.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că demersurile pentru darea acestuia în urmărire au fost făcute de polițiștii bucureșteni, pe raza de competență a cărora își are domiciliul liderul revoluționarilor (Lazăr Maior are domiciliul în Sectorul 3 al Capitalei – n.r.)și care nu au putut pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de instanță pe numele lui Dorin Lazăr Maior.

Potrivit surselor citate, mandatul de urmărire a fost pus în aplicare joi, în condițiile în care Dorin Lazăr Maior trebuia să se prezinte la arest imediat după sentința magistraților, lucru care nu s-a întâmplat.

Dacă nu va fi găsit de polițiști în țară, Dorin Lazăr Maior va fi dat în urmărire internațională.

Magistrații Curții de Apel Mureș l-au condamnat luni pe Dorin Lazăr Maior la șapte ani de închisoare cu executare, în dosarul „Romexterra”, în cauză fiind condamnați și omul de afaceri Ovidiu Tition, la patru ani de închisoare cu executare, și Florina Aprofirei — trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia instanței este definitivă.

R.D.