18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:09

Liderii PNL îl acuză pe ministrul USR PLUS Cristian Ghinea de FAKE NEWS

spot_img

Liderii PNL reuniți luni, în ședința Biroului Executiv, au făcut acuze grave la adresa ministrului USR PLUS Cristian Ghinea, de la care ar fi pornit “fake news”-ul privind majorarea vârstei de pensionare până la 70 de ani.

Scandalul a plecat de la faptul că în elaborarea Programului Național de Reziliență și Redresare, Cristian Ghinea și-a asumat obiective care țin de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, fără a-și consulta colegii din Guvern sau pe Florin Cîțu. 

Liberalii îl acuză pe Cristian Ghinea că de la el a plecat scandalul privitor la creșterea vârstei de pensionare, dar și alte măsuri care nu ar fi fost discutate la nivel guvernamental.

„Raluca Turcan a spus că nu îi face ei Ghinea reformele. Este nemulțumită că Ghinea se duce la Bruxelles și spune te miri ce, când ea ar trebui să prezinte reforma pensiilor. A deranjat-o că a transmis Comisiei Europene că va fi majorată vârsta de pensionare, când ea nu a scris niciodată așa ceva”, susțin surse politice.

„I-am zis să mă întrebe dacă nu știe ceva. Când discutăm îmi spune ”da”, după care mă trezesc cu astfel de declarații”, le-ar fi spus Turcan colegilor.

La următoarea ședință a coaliției de guvernare se va discuta problema ministrului Ghinea, pe care liderii îl vor chema la raport.