5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 10:11
No menu items!

Liderii PDL Timișoara Alin Popoviciu, Constantin Ostaficiuc și Cornel Sămărtinean au sechestru pe bunuri

spot_img

DNA Timiș le-a pus sechestru pe bunuri liderilor PDL Timiș, cercetați într-un dosar care privește achizițiile pentru Aeroportul Timișoara

alin popoviciu

Fostul director al aeroportului, deputat acum Cornel Sămărtinean, şi fostul director comercial, Marius Mezin, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc de instigare la abuz în serviciu.

DNA a stabilit că licitația pentru spațiile comerciale din Aeroportul Timișoara a fost trucată, spațiile fiind închiriate firmei vărului lui Alin Popoviciu. Procurorii au instituit, marți, sechestru pe bunurile lui Popoviciu, Ostaficiuc și Sămărtinean, până la concurența sumei de 110.000 de euro, prejudiciul stabilit în acest dosar.

Anchetatorii au făcut, marți percheziții la mai multe firme din cercul celor 3 și au reținut 6 persoane, care vor fi duse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Acuzațiile sunt de evaziune fiscală, spălare de bani și aderare la un grup infracțional, firmele vizate fiind din 5 județe și București.

Ancheta a pornit de la concluziile unei inspecţii făcute de ANAF, care a constatat că au avut loc mai multe operaţiuni comerciale frauduloase şi a fost calculat un prejudiciu cauzat statului român de 14.724.026 de lei. Ulterior, DNA  a stabilit că, din prejudiciul cuprins în actul de verificare întocmit de ANAF, suma de 7.542.268,97 lei, din care TVA de 5.167.814,78 lei şi impozit pe profit de 2.374.454,19 lei, reprezintă prejudiciul cauzat bugetului statului prin evaziune fiscală, prin facturile falsificate. Totodată, reprezentantul DNA a stabilit că operaţiunile frauduloase ar fi fost făcute doar cu o parte din firmele pe care ANAF le-a găsit implicate în acest caz.