21.9 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 2:38
No menu items!

Liderii islamiști din Africa, loviți de trupele de comando ale SUA

spot_img

comando

Forțele speciale ale SUA au desfășurat două operațiuni în Africa, având ca ținte militanți islamiști, potrivit oficialilor americani, citați de BBC.

În Libia, comandourile americane l-au capturat pe Anas al-Liby, lider în rețeaua teroristă Al-Qaida, acuzat de atentatele de la ambasadele SUA din Kenia și Tanzania, din 1998. Acesta a fost răpit de un comando din fața casei, în timp ce își parca mașina, în capitala Tripoli, și a fost scos imediat din Libia. Guvernul Libiei a fost informat în legătură cu această operațiune.

Un lider al organizației teroriste al-Shabab a fost ținta unui raid în sudul Somaliei, însă această operațiune ar fi eșuat potrivit informațiilor disponibile duminică. Acest lider, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este suspectat de implicare în atacul terorist de luna trecută in Nairobi, capitala Keniei, care s-a soldat cu cel puțin 67 de victime.

Secretarul de Stat american John Kerry a afirmat că operaținile din Libia și Somalia arată că SUA nu se va opri niciodată din ”efortul de a-i trage la răspundere pe cei care pun  la cale acte de terorism”.

Vlad Bârleanu