vineri, 4 decembrie 2020 - 23:02

Liderii importanți ai PSD și cei din teritoriu, mesaj la unison: Rămânem uniți și suntem solidari cu Liviu Dragnea

Națiunile Unite: Anul 2021 se transformă într-o catastrofă umanitară

Anul viitor se transformă într-o catastrofă umanitară, iar țările bogate nu trebuie să calce țările sărace într-o „luptă pentru vaccinuri”, afirmă conducerea ONU, într-o...

13 milioane de români, planificați la vaccinarea antiCovid

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri că, în cadrul vaccinării anti-COVID-19, obiectivul este...

Hotărâre CNSU: Piețe deschise și libertate de circulație în noaptea alegerilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o nouă hotărâre, care vizează, în principal, reluarea activităţii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise...

Procurorul Călin Nistor se pensionează din DNA

Fostul procuror DNA Călin Nistor cere eliberarea din funcţie, prin pensionare, la CSM iar Secţia pentru Procurori a CSM va lua solicitarea în discuţie...

Principalii lideri ai PSD au reacționat, joi, după condamnarea președintelui Liviu Dragnea și transmit, la unison, mesaje de susținere și de continuitate. Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni de urgență, vineri după-amiază, la Palatul Parlamentului. 

Viorica Dăncilă: „Cred cu tărie în nevinovăția  președintelui PSD”

Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel. Cred cu tărie în nevinovăția  președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea  la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor

Carmen Dan: Rămânem cu toată convingerea alături de președintele Liviu Dragnea

Cumpătarea este o dovadă de înțelepciune și, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit…

Nu este pentru prima dată când eu și colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea și tăria de caracter în fața unor momente grele. Am fost și voi fi alături de președintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, își va demonstra nevinovăția. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentință este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci și la încercarea autorităților legislative și executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislația respectând Constituția și deciziile CCR, așa cum se întâmplă în orice democrație autentică!

Un moment ca cel de astăzi are o singură consecință: te întărește și, mai mult, te motivează să mergi mai departe. Asta am văzut eu acum la președintele partidului, Liviu Dragnea! Nu-l poate doborî o astfel de soluție, cum nu l-au îngenunchiat toate piedicile și strategiile… Și, în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului și logicii de bun simț, mai mult ca oricând, partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate și tărie de caracter!

Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor și își va duce până la final mandatul pe care românii i l-au încredințat! Rămânem cu toată convingerea alături de președintele Liviu Dragnea. Decizia de astăzi nu poate anula calitățile sale de om politic, de președinte care a adus partidul la cotele cele mai mari din istoria sa. Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toți și având susținerea noastră!

Doina Feodorovici: „Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său”

Văd deja multe atacuri la adresa președintelui PSD, care încalcă în mod grav prezumția de nevinovăție pe care chiar Comisia Europeană ne cere să o respectăm prin Directiva 2016/343. Nu trebuie să cedăm acestor atacuri. Dimpotrivă, trebuie ca PSD să fie unit și să-l susțină pe președintele său, care beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai ales în acest caz în care am văzut că și opiniile judecătorilor din completul de judecată au fost împărțite. Eu transmit tuturor că PSD Botoșani este alături de Liviu Dragnea, atât pentru menținerea la conducerea partidului, cât și la conducerea Camerei Deputaților. Până la pronunțarea unei decizii finale, președintele PSD este complet nevinovat”, a spus Doina Federovici.

Vicepreședintele PSD nu a dorit să comenteze motivele condamnării pronunțate de instanța de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar a subliniat că decizia a fost luată sub o presiune enormă.„Decizia pronunțată acum a fost luată sub o presiune enormă, cu atacuri virulente în presă, unde se cerea cu agresivitate condamnarea președintelui PSD. EAceastă presiune s-a văzut atât în amânările repetate, dar și în opiniile împărțite dintre judecători, în legătură probabil cu Decizia Curții Constituționale referitoare abuzul în serviciu. Deci e un grad mare de incertitudine că această decizie se va menține după apel. E un motiv în plus pentru care trebuie să rămânem uniți și să ne susținem liderul.

Mihai Fifor, ministrul apărării: Guvernul și PSD îl susțin pe Liviu Dragnea

Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetățenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanță în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noștri politici.

Le reamintesc tuturor că prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existența statului de drept. Aceste principii esențiale pentru buna funcționare a unei democrații sunt garantate tuturor cetățenilor României prin Constituție.
Un stat european asigură respectarea libertăților și drepturilor fiecărui cetățean, funcționarea legală și constituțională a instituțiilor statului.

Guvernul, miniștrii și Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârșitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susțin pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.

O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea țării în fața partenerilor externi. Coaliția PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor.

În ceea ce mă privește, am crezut și voi crede mereu în prezumpția de nevinovăție a oricărui cetățean, ca principiu fundamental al oricărei democrații.

Sunt și rămân ferm alături de președintele partidului nostru, Liviu Dragnea!

Ioana Bran, ministrul sportului: Trebuie să rămânem uniți până la capăt

Mă alătur colegilor mei care şi-au exprimat solidaritatea cu Liviu Dragnea și consider că trebuie să rămânem uniți până la capăt.

Respectăm decizia instanței, însă să nu uităm că până la o condamnare definitivă există prezumția de nevinovăție garantată de Constituția României, de Directivele Europene și de standardele Comisiei de la Veneția.

Să nu uităm că Liviu Dragnea este omul care a inițiat dezbaterea pe tema reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor elementare ale românilor și tot el a fost cel care a gândit un program de guvernare care are menirea de a le face dreptate românilor și de a da o șansă tinerilor.

Consider că Liviu Dragnea nu are de ce să-și dea demisia pentru o condamnare care nu poate să rămână în formula de azi după judecarea apelului.

Ștefan Radu Oprea, ministrul comerțului:  Rămânem uniți

Rămânem uniți și mergem mai departe în această formulă!

Decizia de azi a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție nu va influența în niciun fel guvernarea și nici punerea în aplicare a Programului de Guvernare. 

Până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată nu putem ignora motorul statului de drept: prezumția de nevinovăție. Iar prezumția de nevinovăție, principiul care are ca scop principal protejarea împotriva unori măsuri abuzive, trebuie să fie aplicată tuturor cetățenilor României, deci și președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Iar pentru a ne onora statutul de țară europeană care își respectă Constituția, care aplică Directivele Europene și Standardele Comisiei de la Veneția, guvernul, miniștrii și Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârșitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susțin pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.

Nu putem lăsa ca o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a reprezentanților statului paralel sau a adversarilor politici să afecteze bunul mers al României, să strice imaginea țării în fața partenerilor externi. Coaliția PSD-ALDE va duce, cu siguranta, până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor.

Sorina Pintea, ministrul sănătății:  Ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanță oameni și nu fapte

Românii trebuie să aibă încredere că vom depăși orice obstacole și vom continua să punem în aplicare programul de guvernare pentru care ne-au acordat votul. Trebuie să fim conștienți că instabilitatea poate face mult rău acestei țări. 

Dincolo de orice sentință, rămân oamenii și faptele lor. Dincolo de întâmplări, rămân principiile, onoarea și solidaritatea.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanță oameni și nu fapte.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD: Președintele Liviu Dragnea trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție 

Nu văd niciun motiv pentru care Liviu Dragnea să nu rămână președintele PSD și al Camerei Deputaților! Mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniți în fața acestor presiuni multiple menite să destabilizeze echilibrul politic în România. Respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicată și în acest caz. Până la pronunțarea sentinței definitive, nu avem dreptul să împărțim vinovății! Înțeleg că ne apropiem cu pași repezi de campania electorală, dar toți cei care cer acum demisia președintelui PSD trebuie să înțeleagă că încalcă Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția”, arată Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD mai subliniază că deciziile CCR trebuie respectate cu consecvență în acest caz: ”Decizia CCR 405, care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, trebuie respectată uniform în pronunțarea sentinței. Nu este corect ca, pentru aceeași faptă, unii să fie achitați, iar alții să fie condamnați, în funcție de diverse interpretări. Dacă această decizie a CCR va fi respectată la judecarea apelului, Liviu Dragnea poate beneficia de achitare

PSD Constanța: Suntem mai solidari ca oricând cu președintele Liviu Dragnea

Ziua de joi 21 iunie a.c. va rămâne în istoria României moderne ca un moment negru, în care o sentință juridică nedreaptă și aberantă, nefundamentată pe dovezi și fapte a interferat nepermis cu viața politică a țării.

Într-o vânătoare neobosită împotriva formațiunii politice care a câștigat categoric alegerile electorale, Partidul Social Democrat dar și împotriva liderului său, președintele Liviu Dragnea, pârghii oculte au funcționat din nou în defavoarea democrației și justiției corecte, realizate doar pe bază de dovezi irefutabile și nu pe denunțuri obținute cu forța.

Milioane de oameni care cred în construcția politică de succes a PSD și care i-au acordat încrederea, în Parlament și pentru Guvernul României au fost sfidați și desconsiderați de o decizie strâmbă, influențată de protocoalele ilegale și de presiunile străzii sprijinite de interese străine de interesele legitime ale României.

Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Constanța este mai solidară ca oricând cu președintele Liviu Dragnea și conducerea legitimă a partidului, în încercarea de destabilizare îndreptată împotriva unei țări aflate pe drumul său, de succes economic în cadrul Europei unite și construirii unui viitor mai bun pentru cetățenii României.

Adevărul și Justiția vor triumfa în cele din urmă, iar dreptatea va fi fi restabilită.

PSD Sibiu: Îl susținem în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților

Justiția devine o ruletă rusească pentru cetațenii statului român atunci când legea fundamentală nu este aplicată unitar.

Astăzi, președintele PSD , Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a fost achitat de unul dintre judecători și condamnat de ceilalți doi  din completul Curții Supreme, fără să se țină cont de decizia Curții Constituționale prin care infracțiunea incriminatorie este NECONSTITUȚIONALĂ.

PSD îl susține în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților și face apel la respectarea legii fundamentale și a deciziilor CCR.

Hotărârile contradictorii ale instanțelor care în anumite cazuri tin cont de deciziile Curtii Constitutionale și în altele, nu,  crează nesiguranță în răndul românilor de bună credință. Nu este corect ca unii să fie lăsați să scape și alții să fie pedepsiți chiar dacă acuzațiile sunt aceleași.

Legea trebuie aplicată conform prevederilor constituționale.

Deciziile CCR se aplică, nu se discută!

Până la pronunțarea decizie finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție.

PSD reclamă condamnările politice. Liviu Dragnea a devenit astăzi țintă a statului paralel pentru a doua oară. Să nu uite români: prima dată, președintele PSD a fost condamnat pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot, atunci când abuzurile lui Traian Băsescu nu mai puteau fi suportate, iar aproape 8 milioane de cetățeni au votat pentru demiterea președintelui. Astăzi acei oameni care făceau parte din camarila lui Băsescu sunt liderii opoziției și-l fac penal pe Liviu Dragnea pentru votul liber al românilor din 2012.

Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției, cu transpunerea  în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene.

PSD Vrancea: Până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție
 
Opinia separată a unuia dintre cei 3 judecători, dar și amânările repetate în pronunțarea deciziei, arată că există un grad ridicat de incertitudine că această hotărâre de condamnare se va menține și după recursul din apel.
 
Se vede în toate aceste acțiuni o regie: atacul în presă, mulțimile din piață, amînările sentinței, programarea pronunțării spre seară, la ora adunării manifestanților, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinței lui Dragnea la sfîrșit. Și-au sincronizat pînă și moțiunea de cenzură cu sentința. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înțeles să încerce să cîștige puterea.
 
Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu. Nu putem numi asta justiție. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alții cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitați, iar alții să fie condamnați pentru aceleași fapte, în funcție de judecătorii la care pică.
 
Justiția nu trebuie să fie o loterie. Atâta timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat președintele PSD, atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată care a luat în considerare Decizia CCR 405 care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanțe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă și nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.
 
Judecătorii care vor judeca apelul să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru președintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în această primă instanță.
 
Până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanțe are un grad foarte ridicat de incertitudine.
 
PSD îl susține în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.
 
Cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție.
 
Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției, cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene.

PSD Alba: A fost o decizie luată sub presiuni multiple

Justiția nu trebuie să fie o loterie. Atâta timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat președintele PSD, atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată care a luat în considerare Decizia CCR 405 care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanțe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă și nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.

A fost o decizie luată sub presiuni multiple: prin intermediul presei, prin intermediul serviciilor și prin intermediul străzii.

Se vede în toate aceste acțiuni o regie: atacul în presă, mulțimile din piață, amînările sentinței, programarea pronunțării spre seară, la ora adunării manifestanților, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinței lui Dragnea la sfîrșit. Și-au sincronizat pînă și moțiunea de cenzură cu sentința. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înțeles să încerce să cîștige puterea.

Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu. Nu putem numi asta justiție. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alții cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitați, iar alții să fie condamnați pentru aceleași fapte, în funcție de judecătorii la care pică. 
Până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanțe are un grad foarte ridicat de incertitudine. 

#PSDALBA îl susține în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.

PSD Brașov: Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu

Abia după finalizarea tuturor procedeelor juridice, o persoană poate fi considerată “condamnată”. Până atunci orice om are dreptul la prezumția de nevinovăție. O decizie asupra căreia se ridică numeroase semne de întrebare și care a fost luată sub presiunea multor factori externi care nu au legătură cu justiția, nu poate fi considerată justă. 

Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu. #Justițiaeste aceeași pentru toți. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitați, iar alții să fie condamnați pentru aceleași fapte, în funcție de judecătorii la care pică. Cu justiția și #libertatea oamenilor nu se pot juca după bunul plac.

Atâta timp cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat președintele #PSD, atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanțe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă și nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.

În conformitate cu prevederile Directivei 2016/343 și cu recomandările Comisiei Europene pentru respectarea prezumției de #nevinovăție, PSD îl susține în continuare pe președintele Liviu #Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă.

Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției, cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene.

Neolife Medical Center oferă un cadou pacienților oncologici. “Care dintre noi?”, un film motivațional, inspirat din realitate

Un centru medical din Capitală oferă o șansă pacienţilor oncologici de a vedea boala dintr-o altă perspectivă, prezentând un film artistic pe cât de...

S-au publicat modificările ordonanței pentru părinții care stau acasă cu copiii în pandemie

Părinții care stau acasă pentru îngrijirea copiilor care nu merg la școală sau grpdiniță din cauza restricțiilor nu mai primesc zile libere plătite, dacă...

Tir de critici împotriva Comisiei Europene pentru secretizarea contractelor pentru vaccinuri. Ce profituri face industria Farma din pandemie

UE pariază viitorul cetățenilor săi și al economiei europene pe vaccinuri. Dar care sunt termenii acestui pariu și cât de mult vor trebui să...

Profilul „cârtiței” de la „Operațiuni Speciale” Brașov

Surse judiciare creionează pentru STIRIPESURSE profilul ofițerului Emanoil Mirică, care se pare că era șeful Biroului de Operațiuni Speciale, din cadrul Direcției de Operațiuni...

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...