25.1 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 16:12
No menu items!

Liderii G7, întâlnire cu Joe Biden și Volodimir Zelenski pentru situația din Ucraina

spot_img

Liderii grupului G7, grupul principalelor state industrializate, se reunesc duminică, prin videoconferință, pentru a discuta despre războiul din Ucraina și noi sancțiuni impuse Rusiei. La discuții vor participa atât Joe Biden, cât și Volodimir Zelenski.

Joe Biden a declarat că va discuta cu liderii Regatului Unit, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei și Japoniei despre sacțiunile suplimentare ce trebuie impuse Rusiei.

“Suntem în continuare deschişi la sancţiuni suplimentare”, a declarat Biden la Casa Albă, adăugând că va discuta cu membrii G7 “despre ce vom face şi ce nu vom face”.

„Ziua de 8 mai este o dată istorică ce marchează sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa care a provocat teroare, distrugere şi moarte în Europa”, a declarat și purtătoarea de cuvânt a cancelarului german Olaf Scholz, care a apreciat că războiul din Ucraina face „coeziunea în cadrul G7 mai importantă ca oricând”.

Și ambasadorii statelor membre ale UE se vor întâlni, duminică, la Bruxelles, pentru a discuta cea de-a șasea rundă de sancțiuni economice împotriva Moscovei, care de data aceasta ar trebui să includă o interdicție treptată a importurilor de petrol rusesc.

M. Nedelcu