10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 0:32

Lideri ai coaliției se gândesc să ceară RETRAGEREA sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu. UDMR nu

spot_img

Unul dintre liderii marcanți ai PNL, Virgil Guran, a declarat, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3, că premierul Florin Cîțu va trebui să dea explicații în forurile statutare ale PNL pentru schimbarea lui Alexandru Nazare de la Finanțe. Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, prezent la aceeași emisiune. a declarat că “noi abia așteptăm! I s-a umflat capul la Putere, e dispus să dea foc țării!”.

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a afirmat, la Antena 3, că a aflat de la televiziunile de știri că premierul Florin Cîțu a decis revocarea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare. El susține că o astfel de decizie ar fi trebuit să fie luată statutar, în partid. În plus, el a punctat că la ședința coaliției nu s-a discutat despre așa ceva. Senatorul spune că așteaptă explicații, în partid, de la Florin Cîțu. 

Întrebat de Cătălina Porumbel, la Antena 3, în emisiunea ”Decisiv”, ce va face PNL-ul în contextul acestor mutări ale premierului Cîțu – ”Ce faceți dumneavoastră, îi retrageți sprijinul premierului?”, Virgil Guran a răspuns: ”Asta se va discuta în forurile statutare, nu cred că se va ajunge la…”. 

Critici pentru decizia premierului au venit și din partea colegilor de coaliție, de la USR PLUS.

”I s-a umflat capul la Putere sau la măgar i s-a pus o tichie de mărgăritar. Domnul Cîțu nu e om de stat. Un om de stat face ce a făcut dl. Nazare, cu o atitudine echidistantă, echilibrată. Dl. Cîțu dă un semnal clar că intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice, să dea foc țării, numai ca să ajungă el la Putere. Nu-l interesează absolut nimic decât să ajungă el și garda lui să controleze tot. Cine ar fi crezut? Era un nimeni în politică. Toți oamenii ăștia care-i bagă cuțitul în spate lui Orban sunt cei care au fost promovați chiar de el”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS, la Antena 3. 

Întrebat de Cătălina Porumbel dacă i-ar retrage USR PLUS sprijinul premierului, Ungureanu a răspuns: ”Noi abia așteptăm!”. 

În schimb, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, aflat într-o vizită în județul Vâlcea și întrebat de ziariști despre revocarea lui Nazare din Guvern, a declarat că “este dreptul premierului de a face evaluarea membrilor Cabinetului”.

Marilena Nedelcu