15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:33
No menu items!

Lider PNL, după tragedia din 2 Mai: „Conștiința premierului va decide”

spot_img

Decanul Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, Tănase Stamule (PNL), a explicat, vineri seară, cum ar putea fi făcute, din punct de vedere legal, schimbările cerute de opinia publică la vârful Poliției Române, după tragedia de la 2 Mai, unde doi studenți au fost uciși de Vlad Pascu, tânărul care conducea drogat.

„Deși opinia publică cere justiție pentru tragedia de pe litoral, puțină lume știe că secretarii de stat din minister, dar și șefii poliției, cu rang de demnitar, pot fi demiși doar de premier. În aceste momente de maximă tensiune socială, conștiința premierului va decide dacă e nevoie să cadă capete mai mari din minister„, a spus liberalul. 

Până acum, adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma tragediei de la 2 Mai, provocată de Vlad Pascu, drogat la volan. Alți 3 polițiști au fost dați pe mâna procurorilor militari, deoarece s-au constatat posibile fapte penale. 

R. Dan