26.1 C
București
joi, 5 august 2021 - 1:31

Lider al Camorra, arestat în România. Era în primii 100 cei mai căutaţi criminali italieni UPDATE

spot_img

Vincenzo Cesarano a fost arestat la Călărași, la 125 km de București, într-o operațiune comună a Poliției din Italia şi România.

catuse

  • UPDATE

Liderul organizaţiei Camorra prins vineri în judeţul Călărăşi a fost arestat pentru 14 zile, sâmbătă, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Aceeaşi instanţă urmează să judece, pe 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti le-a dat termen procurorilor până pe 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, tradus în română.

“Un membru de frunte al Camorrei”, ramura napolitană a Mafiei italiene, a fost arestat în România. Anunţul a fost făcut vineri de ministrul italian de interne Angelino Alfano, citat de agenția de presă DPA.

Acesta este “un alt rezultat important al acțiunii statului împotriva crimei organizate“, a adăugat ministrul italian de interne.

Alfano l-a descris pe mafiotul capturat ca fiind unul dintre “cei mai periculoși fugari” din Italia, în timp ce mass-media din Peninsulă a raportat că Cesarano figura pe lista Ministerului de Interne cu primii 100 cei mai căutați criminali.

Cesarano făcea obiectul unui mandat internațional de arestare emis la Napoli pentru a fi judecat pentru escrocherie și fraude.

R.D.