6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:31

Libertatea lui Uioreanu jr. “se joacă” la Curtea de Apel Cluj

spot_img

Libertatea lui Uioreanu jr. "se joacă" la Curtea de Apel Cluj

Cererea de revocare a suspendării pedepsei lui Alexandru Uioreanu se va judeca la Curtea de Apel Cluj, au decis magistraţii Curții Supreme.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cer arestarea lui Alexandru Uioreanu, care ar fi încălcat una din interdicţiile impuse de instanţă după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Sentinţa data fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost pronunţată de Tribunalul Cluj pe 27 martie 2013.
Procurorii DIICOT Cluj au depus cererea de revocare la Tribunalul Cluj, însă, instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Cluj. La rândul său, Curtea de Apel şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Cluj şi a trimis cauza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă. Faptele pentru care procurorii cer revocarea suspendării pedepsei lui Alexandru Uioreanu s-au petrecut pe 9 aprilie, şi abia vineri, 17 mai, s-a decis care este instanţa competentă să judece solicitarea.
Când a suspendat executarea pedepsei, Tribunalul Cluj l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze un tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de droguri. Alexandru Uioreanu ar fi avut un incident în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când a fost găsit pe stradă de poliţişti, fără a avea asupra sa acte de identitate, în compania unui co-inculpat, Adrian Ciprian Tition, în ciuda faptului că avea interdicţie să se ia legătura cu acesta.
Sentinţa pronunţată în martie de Tribunalul Cluj a fost atacată cu apel de procurorii DIICOT, anchetatorii fiind nemulţumiţi de pedeapsa aplicată acestuia. Apelul urmează să se judece în curând, iar cererea de revocare ar putea fi luată în discuţie de instanţă odată cu acesta.
Ștefan Tănăsescu