14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 17:25

Liberalii vor să propună luni un calendar pentru consultări cu PSD și UDMR

spot_img

Consultările – pe diferite “teme majore” – ar putea avea loc la jumătatea lunii august

pnl

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că, în principiu, consultările cu PSD şi UDMR pe diferite de teme de interes major ar putea avea loc în jur de 15 august, iar PNL va stabili, luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, un calendar al consultărilor şi echipa care va participa la discuţii.

Pe 3 august, adică luni, vom avea şedinţa de Birou Politic în care vom decide formula de echipă cu care vom merge la negocierile pe cele 6 puncte pe care vi le-a expus, care nu pot fi tratate în mod diferit de partidele din România.

Alina Gorghiu
copreședinte PNL, postare pe Facebook

Gorghiu a mai afirmat că “undeva la jumătatea lunii august”, liberalii se vor putea aşeza la masa negocierilor cu celelalte partide politice, afirmând că până în acest moment, atât Liviu Dragnea, preşedintele interimat al PSD, cât şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-au arătat dispuşi să ia parte la consultările publice pe temele de interes major, propuse de PNL.

Surse social-democrate au precizat pentru MEDIAFAX că PSD nu a luat încă o decizie privind consultările cu PNL şi va discuta problema în cadrul următoarei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al partidului, care ar putea fi convocată tot în jur de 15 august. Social-democraţii vor discuta şi mandatul pentru sesiunea parlamentară extraordinară care ar urma să aibă loc în perioada 24-26 august, pentru reexaminarea Codului fiscal. Pe de altă parte, liberalii au cerut sesiune extraordinară şi pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă.

R.D.