1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 11:48
No menu items!

Liberalii spun DA Comisiei “Nana”

spot_img

PNL a hotărât, în şedinţa de luni, să-şi dea acordul politic pentru înfiinţarea, în Parlament, a comisiei de anchetă pe tema terenului de aproximativ 300 de hectare achiziţionat în comuna Nana (județul Călăraşi) de familia Băsescu.

Liberalii au ţinut în şah PSD câteva zile pe această temă, pentru că, au spus ei, nu au dorit să răspundă la ultimatumurile date de colegii social-democraţi. Din partea PNL, din această comisie de anchetă vor face parte senatorul Dorin Mircea Dobra şi deputaţii Traian Dobrinescu şi Ioan Cupşa.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că decizia de luni este una politică şi că miercuri, la reuniunea grupurilor parlamentare liberale, vor fi discutate restul detaliilor, împreună cu cei de la PSD. Întrebat dacă îşi menţine propunerea ca senatorul Ilie Sârbu să conducă această comisie, Antonescu a spus că nu renunţă la idee.

Îmi menţin propunerea, dar nu vreau ca PSD să interpreteze acest lucru ca o presiune din partea mea. Din punctul meu de vedere ar fi cea mai bună formulă, dar nu eu hătărăsc. Dacă PSD nu vrea să-şi asume conducerea unei comisii pentru care s-a bătut atât, să iasă public şi să spună!

Crin Antonescu

președinte PNL

Nicoleta Vera