8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:51
No menu items!

Liberalii s-au reunit la Vila Lac, înaintea consultărilor de la Cotroceni. Dan Vîlceanu, propus ministru al fondurilor europene

spot_img

Liberalii s-au reunit, luni dimineațăm în şedinţă a Biroul Politic Naţional (BPN), de la ora 8.30, la Vila Lac, pentru a valida prremierul comun al coaliţiei PNL-PSD-UDMR, cu care cele trei partide vor merge la Palatul Cotroceni. Între timp, negocierile pentru echipa de miniştri continuă, în interiorul partidului, iar Dan Vîlceanu a fost propus pentru portofoliul de la Fonduri Europene. De la ședința BPN a PNL au lipsit lideri importanți din teritoriu, printre care liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan. 

Liberalii au validat propunerea ca Nicolae Ciucă să fie premierul Guvernului PNL-PSD-UDMR, PNL preluând astfel şefia Executivului până în 1 iulie 2023. 

Discuţii mai sunt în partid şi în privinţa ministerelor care vor fi deţinute de PNL în noul Guvern. În formula negociată până la acest moment, la Externe va rămâne Bogdan Aurescu, la Interne, Lucian Bode şi la Educaţie – Sorin Cîmpeanu, în timp ce Ministerul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu. Acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL. 

La Justiţie, favorit este Cătălin Predoiu, însă a fost vehiculată şi Alina Gorghiu. La IMM şi Turism,  minister nou, a fost vehiculat Robert Sighiartău, iar Florin Roman, la Digitalizare.

Ministerul Fondurilor Europene  ar putea fi preluat de Dan Vîlceanu, spun surse liberale citate de Antena 3. Au fost vehiculaţi, însă, pentru acest portofoliu şi Cristian Buşoi şi Marcel Boloş. 

Raluca Dan