17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:56
No menu items!

Liberalii, împotriva propunerii ca parlamentarii să intre în vacanță de săptămâna viitoare

spot_img

senat

Reprezentanții PNL au votat, marți, în Biroul Permanent al Senatului, împotriva unei propuneri ca senatorii să mai lucreze doar în zilele de luni și marți ale săptămânii viitoare, iar apoi să intre în vacanță până după alegerile europarlamentare – respectiv 26 mai.

 

Reprezentanții din Biroul Permanent ai Partidului Național Liberal (PNL) au votat împotriva acestei propuneri susținute de celelalte partide. Trebuie să spun că și reprezentantul Partidului Democrat Liberal (PDL) s-a abținut. Propunerea este să venim și săptămâna viitoare, doar luni și marți, deci din nou să se legifereze doar trei ore — trei ore și jumătate pe săptămână și după aceea să nu mai venim deloc la Parlament. Există aici o paranteză, în sensul că Biroul Permanent, care se va întruni în fiecare luni, să poată lua decizia să convoace Senatul.

Puiu Hașotti

liderul grupului PNL din Senat

 

De asemenea, Hașotti a atras atenția asupra faptului că foarte multe proiecte și propuneri intră în această săptămână în adoptate tacită.

 

Câtă vreme avem astăzi 45 de proiecte și propuneri legislative care trec prin adoptare tacită astăzi sau mâine, câtă vreme sunt alte zeci de propuneri și proiecte legislative care urmează să vină, mie mi se pare că Parlamentul, implicit Senatul, este în primul rând pentru a legifera. Sigur că suntem oameni politici, campania electorală trebuie să se desfășoare, trebuie să participăm la campania electorală, dar în momentul în care Parlamentul adoptă tacit propuneri legislative trebuie să avem mare grijă în ce măsură nu greșim atunci când intrăm într-o inactivitate„, a adăugat Hașotti.

D.M.