15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 15:53
No menu items!

Liberalii, curtaţi de PDL

spot_img

Vasile Blaga recunoaşte că în cazul în care democrat-liberalii vor obţine un scor bun la alegerile din 9 decembrie vor face garantat o ofertă de guvernare comună liberalilor. El ţinut să precizeze că înlăturarea lui Crin Antonescu de la şefia PNL nu este o condiţie sine qua non a unei asemenea alianţe.

“PDL va propune PNL să guverneze împreună în cazul în care USL nu obţine 50% plus unu, iar PDL peste 20% din voturi”, a subliniat liderul PDL. În opinia sa, o alianţă naturală va fi cu PNL. “Nu vom avea probleme doctrinare . Am guvernat foarte bine cu ei în 2005-2007″, a declarat Vasile Blaga.

Acesta a spus că îndepărtarea lui Crin Antonescu de la conducerea partidului nu este o condiţie indispensabilă acestei alianţe, acest gen de condiţionalităţi neputând fi impuse în cadrul unor alianţe între partide. Democrat-liberalul a apreciat că există încă un puternic filon de dreapta în PNL, care poate face posibilă apropierea de PDL.

Nu este pentru prima oară când Blaga afirmă că va face o ofertă electorală cu partidul lui Antonescu. Liberalii însă nu sunt dispuşi, deocamdată, să se alieze cu PDL după alegerile parlamentare. “Nu vom face nicio alianţă cu PDL”, au declarat surse din partid pentru Sursa Zilei. (A.M)