14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:33
No menu items!

Liber spre mare. Taxa de pod de la Fetești, suspendată de la 1 iunie

spot_img

Românii care vor merge în minivacanța de 1 iunie la mare, dar și pe parcursul sezonului estival, nu vor mai fi nevoiți să achite taxa de pod de la Fetești. Aceasta va fi suspendată de la 1 iunie și până cel târziu 31 august, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Suspendarea tarifului de trecere se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea.

CNAIR anunţa că în luna februarie au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, iar pe perioada lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.

Potrivit CNAIR, podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

                                                                                                                    Adina Silav