26.5 C
București
marți, 3 august 2021 - 2:10

Lia Olguța Vasilescu nu va fi cercetată sub control judiciar. Decizia este definitivă

spot_img

Magistrații Curții de Apel București au respins marți solicitarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de luare a măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Decizia este definitivă.

Curtea de Apel București a menținut, practic, decizia Tribunalului București care a respins, pe 9 august, solicitarea DNA de luare a măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu. Decizia tribunalului a fost atacată de procurorii anticorupție.

Procurorii DNA au cerut luarea măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunțător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

R.D.