9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:48

Lemmy Kilmister, solistul legendarei trupe britanice Motörhead, a murit

spot_img

Lemmy Kilmister, membrul fondator şi solistul trupei Motörhead, a murit la vârsta de 70 de ani.

Vestea morţii sale a fost semnalată mai întâi de Eddie Trunk, un prieten apropiat al său. Mulţi alţii au confirmat vestea mai târziu, inclusiv Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, care a spus: ,,Mi-am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni astăzi, Lemmy. Îi vom duce dorul. A fost un războinic şi o legendă. Ne vom vedea pe partea cealaltă.”

Membrii trupei Motörhead au confirmat decesul pe Facebook: ,,Nu există nicio modalitate uşoară de a spune asta… prietenul nostru măreţ şi nobil, Lemmy, a murit astăzi, după o luptă scurtă cu un cancer extrem de agresiv. Aflase de boală pe 26 Decembrie şi se afla acasă, în faţa jocului său preferat de la Rainbow, cu familia sa. Nu putem măcar începe să exprimăm şocul şi tristeţea care ne apasă, nu există cuvinte. Vom declara mai multe în următoarele zile, dar pe moment, vă rugăm… ascultaţi Motörhead tare!

Pe lângă cancer, Lemmy suferea de o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabet şi un hematom. În 2013 a fost echipat cu un defibrilator implantabil pentru a-i corecta bătăile inimii. Problemele sale de sănătate au determinat anularea mai multor concerte Motörhead din ultimii ani, însă Lemmy a rămas o forţă activă până la ultima sa suflare.

Ian Frasier ,,Lemmy” Kilmister s-a născut în Staffordshire, Anglia, în 1945. A fost inspirat să devină muzician în urma unui concert The Beatles. După ce a împinit 20 de ani a făcut parte din mai multe trupe şi a fost ajutor pentru Jimi Hendrix Experience. În 1972 a fost angajat ca basistul turpei Hawkwind, deşi nu ştia să cânte la bas.

Lemmy a fost solistul, basistul, compozitorul principal, fondatorul şi singurul membru constant al trupei Motörhead, formată în 1975. Până în prezent, Motörhead a lansat peste 20 de albume, având peste 30 de milioane de vânzări în toată lumea. Ultimul album, Bad Magic, a fost lansat în August, 2015.

,,Dacă ai impresia că eşti prea bătrân pentru rock’n’roll, aşa e” – Lemmy Kilmister

 

Octavian Cătuşanu