Legiști: Protestatarul nu a murit din cauza gazelor lacrimogene

Primele rezulate ale necropsiei efectuate în cazul protestatarului decedat la câteva zile de la mitingul din Piața Victoriei arată că acesta nu a murit din cauza gazelor lacrimogene.

Medicii au finalizat raportul rezultat în urma autopsierii lui Ilie Gâzea, decedat la câteva zile după participarea la protestele din Piața Victoriei. Conform raportului medico-legal, obținut de Antena 3, cauza morții ar fi afecțiunile mai vechi ale bărbatului, nu gazele lacrimogene din Piața Victoriei.

De altfel, reprezentanții Spitalului Județean din Alexandria au precizat, luni, că „investigațiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde”, Ilie Gâzea fiind „în evidență pentru mai multe afecțiuni cardiace și digestive”. În plus, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, „pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială”.

Toate aceste precizări vin în urma unei știri false lansate în spațiul public de cel care l-a luat la mitingul din 10 august pe Ilie Gâzea, respectiv președintele PNL Turnu Măgurele.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU