2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:12
No menu items!

Legiști: moartea ostaticilor români în Algeria a fost provocată de o explozie puternică

spot_img

Legiști: moartea ostaticilor români în Algeria a fost provocată de o explozie puternică

Cei doi români ucişi în atentatul terorist de la In Amenas (Algeria) au suferit multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii, arată primele date ale autopsiei făcute la Ploieşti.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale lui Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Marius Bucur, cei doi ingineri români morţi în urma atacului terorist de la rafinăria din Algeria, au fost scoase marţi după-amiază din sediul Serviciului de Medicină Legală Prahova, unde a fost făcută necropsia.

Surse judiciare au precizat că primele date arată că bărbaţii aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Potrivit acelorași surse, feţele acestora nu erau distruse, astfel că au putut fi identificați de familii.

Medicii legiști nu au comunicat însă oficial rezultatul necropsiei procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care au deschis o anchetă în acest caz.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani, din localitatea prahoveană Bărcăneşti, şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas (Algeria). Costache era tatăl unui băieţel de şase ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Bucur avea doi copii, un băiat de 14 ani şi o fetiţă de trei ani. Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră, petrecuseră în România sărbătorile de iarnă şi se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

R.D.