4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:21
No menu items!

Legea audiovizualului schimbată de Guvern prin OUG

spot_img

Executivul a aprobat în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă prin care modifică Legea audiovizualului, documentul fiind introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei. Documentul – a carui versiune finala nu a fost prezentata oficial deocamdata – a fost adoptat fara sa fi fost dezbatut public.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 s-a mai aflat pe ordinea de zi în şedinţa din 6 noiembrie. Documentul nu a intrat în dezbatere publică, aşa cum prevede legea transparenţei decizionale, însă textul obţinut de presă a adus reacţii negative din partea Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.

Una dintre modificări se referă la publicitatea tv. „Art. 291 (1) Orice achiziționare de spațiu publicitar televizat nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele şi pe seama beneficiarului final al publicităţii televizate. (2) Orice oferte de preț pentru achiziționarea publicităţii televizate, prezentate de intermediarii menționați la alin. (1) beneficiarilor finali ai publicităţii televizate, vor fi în mod obligatoriu confirmate în prealabil în scris cu radiodifuzorul”, prevede o versiune a OUG apărută în presă.  O.D.